De beker van de beker

Eén ding is zeker: bij een boek hoort een beker. Ter gelegenheid van het verschijnen van Beter dan de beste is er een speciale beker-beker ontworpen. Hij is gedrukt bij Vistaprint. Het is een Feyenoord-beker, maar de naam en het logo van de club ontbreken. Als er een logo op stond, zou hij trouwens niet verkocht mogen worden. En nu mag dat dus wel, want het gebruikte plaatje is public domain.
Stuur een e-mail aan info@feyenoord1980.nl als je een exemplaar wilt kopen. De prijs en verzendkosten kun je vinden bij Vistaprint. Let op: dan moet je wel kijken bij rondom bedrukte mokken.

Oor links

Als je linkshandig bent, is dit hoe de beker eruit ziet als je hem voor je op een witte tafel hebt staan.
Hetzelfde beeld krijgen collega's en huisgenoten die achter je staan.

Oor rechts

Als je rechtshandig bent, is dit hoe de beker eruit ziet als je hem voor je op een witte tafel hebt staan.
Dit is ook wat mensen die tegenover je zitten zien als je juist niet rechtshandig bent.
Niet helemaal waar trouwens, want de beker staat een beetje scheef, met het oor naar achteren, om de foto wat beter te kunnen zien.

Voorkant

Eigenlijk heeft de beker niet zozeer een voorkant.
De afbeelding loopt van oor tot oor. Van het ene rode oor tot datzelfde andere rode oor. De tekst Beker 1980 is in dezelfde goudkleurige letter als de titel van het boek.

Achterkant

Eigenlijk heeft de beker niet zozeer een achterkant.
Dat zit tussen je oren: een beker is rond en een cirkel houdt maar niet op.
Op wat je de achterkant zou kunnen noemen, vindt de bekerstrijd plaats. Ivan Nielsen is in duel met John Scheve en wordt belaagd door Twente-keeper André van Gerven. Als dat maar goed afloopt.